Kártérítést követel a pénzszállító elleni támadás korábbi gyanúsítottja

Infostart
2007. június 19. 15:49
Egymillió forintos kártérítést kér a rendőrségtől az a fiatalember, akit még március végén vett őrizetbe a rendőrség: azzal gyanúsították, hogy márciusban részt vett egy pénzszállító autó elleni rablási kísérletben az M1-es autópályán. Azóta kiderült, a rendőrök nem a valódi tetteseket fogták el, őket még mindig keresik.

Az M1-es autópályán március 22-én hajnalban ismeretlen tettesek megtámadtak egy pénzszállító autót. Az adatok szerint egy símaszkos férfi az autó tetőablakából több lövést adott le a pénzszállítóra.

Az egyik őr viszonozta a lövéseket, közben társa értesítette a rendőröket, akik a lövöldözés után nem sokkal elfogtak két férfit, majd meggyanúsították őket a bűncselekmény elkövetésével.

Mivel azonban érdemi bizonyíték nem került elő a gyanúsítottak ellen, április elején a rendőrség szabadlábra helyezte őket.

Mások tették

Azóta már kiderült az is, hogy az elfogott két férfi nem gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével, például azért sem, mert a testükön, a ruhájukon és a kocsijukban sem találtak lőpornyomokat.

Az egyik gyulai férfi védője szerint Csehországba indultak vásárolni, amikor a rendőrök elfogták őket.

Az is csak később a részletes vallomástételek után derült ki, hogy az elkövetők autója máshogy nézett ki, mint a biztonsági őrök által leírt kocsi. A fegyverek sem kerültek elő, pedig az autópályát több órára lezárták.

Kártérítést követel

Az egyik gyulai férfi most kártérítést kér a rendőrségtől. Ügyvédje, Szécsi István az InfoRádiónak azt mondta: igényüket egyelőre még nem nyújtották be, de körülbelül egymillió forint kártérítést kérnek.

Megkerestük a Pest megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát is, ahol annyit mondtak: ismeretlen tettes ellen továbbra is folytatják a nyomozást.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást