Indul a kormányzati pénzosztás

Infostart
2007. június 19. 07:06
Több ezer milliárd forintot oszt szét néhány héten belül a kormány, amikor a legnagyobb volumenű uniós fejlesztésekről dönt. És bár szakmai zsűri is van, sokak szerint nem kérdés, hogy a döntések jó része politikai alapú lesz - írja a Népszabadság.

Az úgynevezett kiemelt projektekre a napokban tettek javaslatokat a régiók fejlesztési tanácsai a kormánynak, amely majd július végén dönti el, hogy az ajánlottak közül melyekre juthat uniós pénz az idén vagy jövőre.

Felháborodást kelt a kettes metró június 9. óta fülsüketítő robajjal járó felújítása Zuglóban az Örs vezér tere és a Pillangó utcai állomás között élők körében - olvasható a Magyar Nemzetben.

Bár a BKV előre elnézést kért a lakóktól, az illetékes kőbányai építési hatóság határozatával és a helyi zajvédelmi rendelettel is ellentétesen végzett éjjeli, vasárnap hajnali munkákért felelősséget nem vállal, kártérítést pedig nem adnak a lakóknak.

Változatlanul hatalmas, tizenhétszeres különbség van az uniós országok minimálbérei között - már ahol egyáltalán van. Ugyanis a 27-ből hétben nincs kötelező minimálbér. Az Eurostat szerint Magyarország a 258 eurós minimálbérrel a középmezőnybe tartozik - derül ki a Napi Gazdaságból.

Rekordokat döntöttek a chicagói és a francia búzajegyzések az elmúlt napokban a világpiaci készletek csökkenése és a szárazság miatt - közli a Világgazdaság. Bár a 4 millió tonna körüli magyar termés fedezi a 2-2,5 milliós belföldi igényt, a nemzetközi kereslet a hazai árakat is "csillagászati" magasságokban tartja. Az új gabonaszezon 32-37 ezer forintos tonnánkénti árakkal indul, ezek 20-40 százalékkal haladják meg a tavalyikat.

Lassan két évtizede exponenciálisan nő az internet adatforgalma. A szakértők szerint emiatt összeomolhat a világháló, az infrastruktúra nem fogja elbírni a meredeken növekvő terhelést. A kilencvenes évek óta most éljük át a harmadik nagy adatforgalmi pánikot - írja az lndex.

A portfolio.hu interjúiban a mértékadó külföldi befektetési bankok elemzőit kérdezte a MOL-lal, illetve Rahimkulov részesedésszerzésével kapcsolatban. A szakértől eltérően ítélik meg az orosz olajcégek érdeklődését, ugyanakkor egyetértenek abban, hogy az OMV a közeljövőben várhatóan nem vásárol MOL-papírokat.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 1.
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2.
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 3.
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást