Gyurcsányt nem zavarja, ha nincs a nőkön harisnya

Infostart
2007. június 18. 19:55
Másodfokú hőségriadót rendel el hétfőn a tisztiorvosi szolgálat a nagy meleg miatt. Ezzel egyidejűleg a miniszterelnök elnézi, ha a közigazgatásban dolgozók eltekintenek az eleganciától, és a nők nem vesznek harisnyát, a férfiak pedig nem kötnek nyakkendőt.

Dresszkódot írt elő a miniszterelnök a nagy meleg miatt a közigazgatásban dolgozók számára. Budai Bernadett kormányszóvivő elmondta: Gyurcsány Ferenc elfogadhatónak tartja, ha a hölgyek ebben az időszakban nem viselnek harisnyát, míg a férfiak mellőzhetik a nyakkendő viselését.

Szintén az időjáráshoz kapcsolódik, hogy a tisztiorvosi szolgálat hétfőn elrendeli a másodfokú hőségriadót.

Budai Bernadett beszámolt több munkavédelmi előírás betartásáról is, amelyet a hatóságok az elkövetkezendő napokban fokozottabban ellenőriznek.

A munkáltatóknak például félóránként, védőitalt kell biztosítania a munkavállaló számára. Közepesen nehéz fizikai munka mellett pedig 30,5 fok felett, 45 perc után negyedóra pihenést kell adnia dolgozóknak.

Nyitott nagyvonalúság

Az SZDSZ délelőtti tanácskozásával összefüggésben a másik új kormányszóvivő tolmácsolta a miniszterelnök szavait. Daróczi Dávid úgy fogalmazott: Gyurcsány Ferenc örül annak, hogy a szabad demokraták elfogadták a kormányátalakítás lényegi elemeit.

Úgy fogalmazott: nyitott nagyvonalúsággal fogadja az SZDSZ hétpontos javaslatát, amelyről majd pozsonyi látogatása után tárgyal a szabad demokraták vezetőivel.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást