"2008 végéig van időnk valódi reformlépésekre"

Infostart
2007. június 17. 11:09
Az SZDSZ jövő hét végig szeretné megtudni, hogy a reformok gyorsítása és folytatása érdekében javasolt 10 pontjuk közül melyekben tudnak megállapodni a szocialistákkal. Gulyás József, az SZDSZ Országos Tanácsának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: tiszta menetrendet akarnak készíteni a következő évekre.

Az egyeztetést a múlt héten a két párt vezetői kezdték meg, a jövő héten a szakpolitikusok folytatják - emlékeztetett Gulyás József, aki reményét fejezte ki, hogy a hét végére minden kérdésben eldől, mely pontokban tudnak megállapodni a szocialistákkal.

Nem az a cél, hogy minden kérdésben rákényszerítsük az álláspontunkat az MSZP-re, hanem az, hogy kedvezőbb helyzetet teremtsünk a folytatáshoz, és legyen tiszta menetrend arról, mit kíván a kormány tenni - hangsúlyozta a politikus, aki úgy véli: mind a két fél nyitott a megállapodásra.

Ami a kormány átalakítását illeti, azt annak fényében kell megítélni, mennyire segíti a közbizalom visszaszerzését és az elkezdett reformok folytatását - vélekedett Gulyás József.

Az SZDSZ Országos Tanácsának elnöke szerint a kormány legkésőbb 2008 őszéig teheti meg azokat a reformlépéseket, amelyek még a ciklus vége előtt éreztetik hatásukat.

Hanganyag: Szûcs Péter


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Gulyás József a kormányátalakításról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gulyás József a reformokról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást