Alakul az adószabályok kijátszására épülő iparág

Infostart
2007. június 16. 09:51
Milliárdokat bukik a magyar költségvetés azáltal, hogy becslések szerint több ezer magyar tulajdonban lévő személygépkocsi fut a hazai utakon szlovák rendszámmal - írja a Népszabadság. Szlovákiában, ahol nincs regisztrációs adó, egész iparág alakult a magyarországi adószabályok kijátszására.

A becslések szerint 20-30 cég bonyolítja a magyar vállalkozások és magánszemélyek szlovákiai gépkocsi-vásárlását. Ezek a cégek a rendszámtábla beszerzésétől kezdve a kötelező biztosításon át minden szükséges okmányt és igazolást beszereznek nagyjából ezer euróért.

A VPOP szigorú ellenőrzéseket ígér, azonban elég nehéz megbukni a szlovák rendszám miatt.

Szcientológusok szereztek engedélyt az oktatási minisztériumtól ahhoz, hogy részt vegyenek a magyarországi pedagógusképzésben - írja a Magyar Nemzet.

A lap az Index internetes portálra hivatkozva azt íjra, a tanítási módszerek nem általánosságban épülnek be a továbbképzésbe, hanem egy konkrét továbbképzés keretében lesznek megismerhetők, ha a pedagógus ezt választja.

Az Alkalmazott Oktatástan Közép-Európa Oktatási Kht. programja júliustól szerepel az oktatási tárca pedagógus-továbbképzési jegyzékében.

A cég elődje 2000 előtt egyszer már megkapta az akkreditációt az oktatási minisztériumtól. Pokorni Zoltán akkori oktatási miniszter azonban formai okokra hivatkozva visszautasította a képzési engedélyt.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást