Videó: Albániában lelopják az órát Bush kezéről

Infostart
2007. június 12. 12:03
Albániában valószínűleg lelopta az amerikai elnök kezéről az óráját az ünneplő tömeg egyik tagja.

Az albán televízió felvételén az látszik, ahogy George Bush "beveti magát" a tiszteletére összegyűlt tömegbe Fushe-Kruje albán kisvárosban. Órája jól látszik bal csuklóján.

Az elnök számos ember kezet fog, amikor a tömegből kinyúl egy kéz, és megmarkolja az elnök csuklóját. Amikor elengedi, már nincs rajta az óra.

Az albán hatóságok szerint azonban az amerikai elnök óráját egyik testőre megtalálta, és átadta a feleségének, Laura Bushnak. "Bush Albániából az órájával a csuklóján távozott" - nyilatkozta Klodian Branko, az albán rendőrség szóvivője.

Branko szerint könnyen bizonyítható Bush órájának előkerülése: meg kell nézni a televízió felvételeit az amerikai elnök távozásának pillanatáról, amikor bal kezével integet - csuklóján az órájával -, amint beszáll az Air Force One elnöki repülőgépbe.

Az amerikai elnök albániai látogatásán azt mondta: nem lehet a végtelenségig tárgyalni Koszovó jövendő státusáról.

George Bush Tiranában, a Sali Berisha albán kormányfővel tartott közös sajtóértekezletén leszögezte: a tárgyalások céljaként a Koszovónak adandó "bizonyos fokú függetlenséget" kell kitűzni.

"Kérdés, hogy lehet-e végtelen párbeszédet folytatni egy olyan témáról, amelyet már eldöntöttünk" - mondta az amerikai elnök.

Hozzátette: "Sajnálom, hogy nem teljesültek a Koszovóval kapcsolatos várakozások. Éppen ezért lendítünk a folyamaton."

Bush szerint, ha nem jön létre megállapodás Szerbiával és Oroszországgal, "inkább előbb, mint utóbb", ki kell mondani: elég volt, Koszovó független.

"Az a véleményem, hogy viszonylag rövid határidőn belül az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé kell terjeszteni az erről szóló határozatot" - mondta az amerikai elnök.