"Csak találgatás a kormány átalakítása"

Infostart
2007. június 12. 17:36
A Kormányszóvivői iroda vezetője találgatásnak nevezte a kabinet átalakításáról szóló híreket. Daróczi Dávid szerint ennek megfelelően kell kezelni azokat. A kormányszóvivői tájékoztatón szó volt a szociális és munkaügyi tárca egy évéről, valamint az Államreform Bizottság elnöke is áttekintette az elmúlt 12 hónapot.

Találgatásnak nevezte a kormányátalakításról szóló találgatásokat a Kormányszóvivői Iroda vezetője.

Az alkotmány szerint ez a kérdés a miniszterelnök döntési körébe tartozik. Az elmúlt napokban megjelent sajtóhírek találgatások, ennek megfelelően kezeljük őket - fogalmazott Daróczi Dávid.

Korábbi hírek szerint még a nyáron távozhat posztjáról Szilvásy György. A Miniszterelnöki Hivatal élére pedig újra visszakerülhet Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter.

Az index.hu úgy tudja, még ezen a héten hivatalosan is bejelentik a kancelláriaminiszter távozását. A hírportál információi szerint azért időzítették a kormányátalakítást a nyári szünetet megelőző utolsó előtti parlamenti hétre, hogy a minisztercserék miatt ne kelljen rendkívüli ülést összehívni.

Értékelések

A szociális és munkaügyi miniszter a tárca elmúlt évét értékelve a verseny és szolidaritás elvét hangsúlyozta.

Kiss Péter elmondta: több területen is elindultak az átalakítások, például a rokkantsági nyugdíjrendszerben, a fogyasztóvédelem erősítésében, a romák segítésében, és szemléletváltás volt a hajléktalanok ügyben.

Az Államreform Bizottság elnöke arról beszélt, hogy a kormány reformpolitikája végiggondolt, az ország érdekeit szolgálja, az ehhez kapcsolódó intézkedések alapvetően sikeresek.

Draskovics Tibor a kitűzött célokkal kapcsolatban, kérdésre válaszolva azt mondta: tartani tudják azokat.

A szóvivői tájékoztatón kiosztották a kormány elmúlt egy évéről szóló kiadványt is. A mintegy 70 oldalas füzetet a parlamenti képviselők, a vezető tisztségviselők, kisebbségi önkormányzatok, határontúli szervezetek, a sajtó munkatársai, valamint civil szervezetek kapták meg.

Az 1500 példányban kiadott füzetre nettó 2,5 millió forintot költöttek a Kormányszóvivői Iroda vezetője szerint.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást