Gyurcsány: "A hatalom átvételére irányuló kísérlet megbukott"

Infostart
2007. június 11. 18:22
A hatalom átvételére irányuló kísérlet megbukott, a nyomában járó hangulat sokáig itt fog maradni közöttünk - jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök napirend előtti felszólalásában, a parlamentben. A kormányfő kiemelte: az ellenzék egy része programot és ideológiát adott erőszakos megnyilvánulásokhoz, ilyen értelemben közvetlenül is szerepet vállalva utcai zavargások és rendbontások létrejöttében. A miniszterelnök felszólalása előtt a Fidesz és a KDNP képviselői elhagyták az üléstermet.

Gyurcsány Ferenc a Parlamentben azt mondta: az elmúlt egy évben két folyamat volt egymás mellett párhuzamosan. Az egyik egy sikertelen politikai hatalmi kísérlet volt, a másik pedig egy gazdasági-társadalmi fordulat elkezdésének összességében sikeres politikája.

A kormányfő szerint bármilyen jó szándékú volt az elmúlt öt-hat évben követett politika, végső soron nem járult hozzá sem a polgárok, sem a családok, sem a nemzet megerősödéséhez. Ezért a 2000/2001 óta folytatott politikának a korrekcióját kellett végrehajtani, ami nem egyszerűen kiigazítás.

Gyurcsány Ferenc szólt arról, hogy a kiigazításnak jól lehet látni az első eredményeit. Elmondta: ennek a ciklusnak a végére Magyarországon a rendszerváltás óta a legalacsonyabb lesz az adóterhelés: száz forintból 37 forint.

Hanganyag: Gál Ildikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást