Szerződést bontott az OEP egy inzulinpumpákat forgalmazó céggel

InfoRádió / MTI
2007. június 8. 16:44
Szerződésbontást kezdeményezett az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgató-helyettese az egyik inzulinpumpákat forgalmazó céggel szemben.

Fellner Zsuzsa elmondta: a Fővárosi és Pest Megyei Egészségbiztosítási Pénztár ugyanakkor magánokirat-hamisítás vétségének, valamint csalás bűncselekményének alapos gyanúja miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen az ügyben.

Karsai József szocialista országgyűlési képviselő az elmúlt hónapokban több alkalommal is sajtótájékoztatót tartott arról, hogy az egyik forgalmazó cég kevesebb szereléket szállított le az érintett betegeknek, mint amennyit azok kifizettek.

Ezt követően az Országos Egészségbiztosítási Pénztár célellenőrzést rendelt el idén áprilisban az egyik inzulinpumpák forgalmazásával foglalkozó céggel szemben.

Az ellenőrzés eredményeként megállapították, hogy a cég képviselői valóban kevesebb tartozékot szállítottak le, mint amennyit az úgynevezett egységcsomag tartalmazott. Ezzel csaknem kétmillió forint kárt okoztak az Egészségbiztosítási Alapnak.

A forgalmazó saját bevallása szerint azóta kártalanította az összes beteget.