Nemzetközi katasztrófavédelmi módszereken dolgoznak

Infostart
2007. június 7. 12:07
Tizenkilenc nagyváros katasztrófavédelmi szakemberei tanácskoztak Budapesten arról, hogyan védhetők meg a települések a szélsőséges időjárási jelenségektől, vagy éppen a terrortámadásoktól.

A magyar főváros polgári védelmi igazgatója az InfoRádióban elmondta: a résztvevők áttekintették az Európai Unió által megfogalmazott elvárásokat, tapasztalatot cseréltek.

Az a célunk, hogy az elvárásoknak megfelelően hasonló katasztrófavédelmi módszereket dolgozzunk ki, így egyszerűbbé válhat az országok közötti segítségnyújtás is - hangsúlyozta Benkovics Zoltán.

A dandártábornok megjegyezte, hogy a nagyvárosokban nagyobb kihívásokkal kell szembenéznie a katasztrófavédelemnek, mert ezeken a településeken bővebb infrastruktúra található, a veszélyeztetettség érinti a közlekedést, az ivóvízellátást és az energiaszektort is.

Széles a kiváltó okok skálája, lehet az a terrorizmus, természeti katasztrófák, ipari, közlekedési balesetek vagy éppen a szélsőséges időjárás - tette hozzá.

Utóbbi természetesen meglehetősen kiszámíthatatlan, ennek ellenére fel lehet készíteni a mentő erőket ezekre a feladatokra is, hogy gyorsabban és hatékonyabban dolgozhassanak - húzta alá Benkovics Zoltán.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást