Pedagógusnap: ünnepelnek és tüntetnek

Infostart
2007. június 1. 13:04
Egymilliárd forintot különített el az oktatási és kulturális minisztérium pályázati forrásként a kiemelkedő pedagógusi munka díjazására - jelentette be a tárcavezető. Közben a Pedagógusok Szakszervezete az Akadémia épülete előtt tüntet a problémák miatt.
Ünnepelnek...

Hiller István a pedagógusnap alkalmából rendezett budapesti ünnepségen hangsúlyozta: a pedagógusok anyagi és erkölcsi megbecsülésére van szükség.

Az ünnepségen a miniszter Eötvös József- és Tessedik Sámuel-díjakat, Arany Katedra Emlékplakettet és Pedagógus Szolgálati Emlékérmet adott át a kiemelkedő pedagógusi munka elismeréseként.

...és tüntetnek

A Pedagógusok Szakszervezete szerint a szakmai szempontok helyett a pénzügyi megszorítások szabják meg az oktatás átszervezésének fő irányait.

A szervezet fővárosi szakoktatási tagozata ezért péntek délután tüntetést tart az Akadémia épülete előtt, hogy felhívja a figyelmet az ágazat problémáira.

A szakszervezet elnöke, Varga László az InfoRádióban azt mondta: pár éven belül tarthatatlan lesz az átalakítások utáni állapot.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Az InfoRádió tudósítása az ünnepségrõl (Herczeg Zsolt)
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Varga László, Pedagógusok Szakszervezete (Seres Gerda interjúja)
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást