Kóka: nem lehet meghátrálni

InfoRádió / MTI
2007. június 1. 18:42
A liberális várakozásokhoz képest megtört a reformok lendülete - mondta az SZDSZ elnöke.

Kóka János Egerben, a párt parlamenti frakciójának kihelyezett ülése előtt kijelentette: céljuk, hogy a koalíciós partnerrel összefogva még a nyár előtt felgyorsítsák a folyamatot, és szeptemberre az Országgyűlés elé kerülhessenek a változtatásokhoz szükséges jogszabályok.

A pártelnök hangsúlyozta: az SZDSZ nem konfliktust keres, hanem annak a módját, hogy miként hajthatja végre azt a programot, amelyre az MSZP-vel szerződött.

A gazdasági tárcát is vezető pártelnök értékelése szerint az elmúlt egy év kormányzati munkája sikeres volt, ám a rendszerszintű átalakítások többsége még előttünk van.

Amennyiben meghátrálunk, évekig kerülgethetjük a félbehagyott munka maradványait - szögezte le.

Kóka János úgy vélte, az elmúlt egy év komoly eredményekkel járt a liberális vezetésű tárcáknál, ezért elégedett azok munkájával.

Saját minisztériumának legfontosabb törekvéseként a bürokratikus akadályok elhárítását jelölte meg a vállalkozások útjából.

Kitért arra, hogy az elmúlt egy évben kilenc nagybefektetővel írt alá támogatási szerződést, amelynek nyomán 110 milliárd forintnyi, 5.700 új munkahelyet teremtő beruházás valósult meg.