Oplatka: Engedékenyebbnek kell lenni a szlovák-magyar viszonyban

Infostart
2007. május 30. 06:39
Az új francia elnöknek fontos, hogy az Európai Uniónak legyen valamilyen alapszerződése - mondta Oplatka András az InfoRádió Aréna című műsorában. A történész, újságíró szerint a magyar félnek kellene engedékenyebbnek és kezdeményezőbbnek lennie a szlovák-magyar viszonyban.

Az uniós alkotmány léte a fontos az új francia elnök, Nicolas Sarkozy számára - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Oplatka András.

A történész, újságíró szerint a francia elnök is azon a véleményen van, hogy az eredeti alkotmánytervezet menthetetlen, arra nem érdemes visszatérni.

Sarkozynek vannak elképzelései arról, hogy legyenek jobban működő területek az EU-n belül - emelte ki Oplatka András. Hozzátette: a francia elnök fontosnak tartja, hogy a bevándorlás kérdésére legyen az uniónak egységes válasza.

A magyar félnek kellene engedékenyebbnek és kezdeményezőbbnek lennie a szlovák-magyar viszonyban - vélekedett Oplatka András.

Az újságíró hozzátette: a magyar politika eddig túlságosan óvatosan reagált a szlovák közeledési kísérletekre, holott a két állam alapvetően jól tudna együttműködni.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Oplatka András 1. rész
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Oplatka András 2. rész
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást