Divatból éheztette magát halálra a várandós asszony?

Infostart
2007. május 25. 08:35
A túlzásba vitt tisztítókúrák a fogyasztói társadalom jellemzői, és összefüggenek azzal a stresszel is, amit az emberekre szennyként özönlő információk okoznak - mondta az InfoRádió által megkérdezett pszichiáter. Nemrég a rendőrség halva talált egy várandós asszonyt, aki böjtkúrát tartott.

A rendőrség néhány napja talált rá egy családra, amely rendszeresen tartott böjtkúrát. A várandós anya már egy napja halott volt, amikor megtalálták. A családfőt a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Kiderült, hogy a férfi és az élettársa már napok óta semmit nem ettek, csak folyadékot ittak. Kétéves kislányuk a férfi elmondása szerint azonban rendszeresen evett, gyümölcsöt és anyatejet. A gyermek mindössze hat kilós, jelenleg vizsgálják, hogy kis termetű, vagy alultáplált-e.

Belső Nóra pszichiáter szerint a böjtölés is egy divatirányzat, amelyet mint minden más divatot, sokan túlzásba visznek. Vannak, akik már az aszkétizmustól sem riadnak vissza, csak hogy egy magasabb szinten űzhessék a diétát.

Mint mondta, a mai ember számára az egyik legnagyobb áldás egyben a legnagyobb teher is. Az, hogy az információ gyorsan és szinte korlátlanul eljut hozzánk - például a káros anyagokról, az egészségtelen étkezésről szóló hírek -, stresszt okoz. Ettől pedig mindenki meg akar szabadulni.

Szerinte a böjtölő család férfi tagjának elmeállapotát mindenképpen vizsgálni kell, mert nem valószínű, hogy józanul látta volna tettének következményeit.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást