Befejeződtek az érettségi vizsgák

InfoRádió / MTI
2007. május 25. 13:32
Rendben befejeződtek a tavaszi érettségi írásbeli vizsgák - közölte az Oktatási Minisztérium. A feladatlapok értékelési útmutatói szombattól tekinthetők meg.

A tájékoztatás szerint 16 nap alatt 125 ezer diák adott számot tudásáról 1300 helyszínen. Az oktatási tárca közleménye alapján a vizsgákat semmilyen rendkívüli esemény nem zavarta meg.

Az Oktatási Hivatal Országos Közoktatási Értékelési és Vizsgaközpont honlapján szombat reggeltől tekinthetők meg az írásbeli vizsgák feladatlapjai, valamint a hozzájuk tartozó javítási-értékelési útmutatók, így minden érdeklődő tájékozódhat a feladatokról és azok megoldásairól.

A vizsgadolgozatok kijavítása után a diákok saját iskolájukban, az ott meghatározott helyen és időpontban megtekinthetik vizsgadolgozataikat és - amennyiben úgy ítélik meg, hogy az elbírálás nem a javítási-értékelési útmutató szerint történt - észrevételt tehetnek a javítással összefüggésben.

Az érettségi vizsgák következő szakasza, az emelt szintű szóbeli vizsgák időszaka június 7-ike és 13-ika között lesz, amely után a középszintű szóbeli vizsgák időszaka következik június 18-ától 29-éig.