Átszabja az agglomerációs tarifákat a BKV

Infostart
2007. május 22. 13:41
Július elsejétől egységesek lesznek a kedvezmények a BKV-nál a HÉV-en és a Budapest környéki agglomeráció autóbuszain. Kiricsi Karola, a BKV szóvivője az InfoRádiónak elmondta: a diákok és a nyugdíjasok új kedvezményeket kapnak, a HÉV-en pedig hosszabb távon olcsóbb lesz utazni.

Júliustól a MÁV- és a Volán-díjakhoz igazodnak az agglomerációs buszok és a HÉV-jegyárak - mondta az InfoRádiónak Kiricsi Karola.

A BKV szóvivője kifejtette, hogy a közoktatásban tanulók az iskola és a lakóhely között érvényes 90 százalékos bérlet mellett egyéb viszonylatra is válthatnak kedvezményes, 67,5 százalékos bérletet.

Új jegytípusok is életbe lépnek, így például a nyugdíjasok 50, vagy akár 90 százalékos kedvezményt is igénybe vehetnek a főváros közigazgatási határát elhagyó járatokon - közölte Kiricsi Karola. Hozzátette: a környéki teljes árú jegy távolságtól függően 125 vagy 200 forintba kerül az eddigi 230 helyett.

A fővárosi közgyűlés május 31-én dönt majd az egységesített jegyárakról szóló kormányrendelet érvényesítéséről - mondta a szóvivő.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást