Visszaállítják a rendőröknél a belső ellenőrzést

InfoRádió / MTI
2007. május 18. 11:17
A rendőrség visszaállítja a 2004-ben megszüntetett belső ellenőrzési szolgálatot, valamint a testületen belüli közvéleménykutatással is megpróbálja megelőzni a Múzeum körúti erőszakhoz hasonló, illetve az állomány tagjai által elkövetett bűncselekményeket - közölte az országos kapitány helyettese.

A rendőrség döntése alapján visszaállítják a három éven belül megszüntetett belső ellenőrzési szolgálatot - közölte az országos kapitány helyettese.

Szabadfi Árpád emellett elmondta: belső közvéleménykutatást is tartanak a Múzeum körúti erőszakhoz hasonló, illetve az állomány tagjai által elkövetett bűncselekmények megelőzésére.

Emellett erősítik a parancsnoki ellenőrzést is, vagyis a területen dolgozó állomány helyszíni ellenőrzését az eddiginél fokozottabban írják elő a parancsnokoknak.

A Múzeum körúti bűncselekmény kapcsán az országos rendőrfőkapitány helyettese bejelentette: az ORFK közrendvédelmi és fegyelmi szerveinek bevonásával pénteken létrehoztak egy bizottságot, amellyel átvilágítják a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (REBISZ) és az Autópálya-rendőrség ellenőrző rendszerét.