Iskolák összevonásáról döntenek Újbudán

InfoRádió / MTI
2007. május 16. 17:09
Újbudai általános iskolák összevonásáról, illetve középfokú intézmények a fővárosnak történő átadásáról dönt várhatólag a képviselő-testület csütörtöki ülésén. A XI. kerület honlapján közzétett előterjesztés szerint a József Attila Gimnáziumot, valamint a Montágh Imre általános iskolát és készségfejlesztő speciális szakiskolát 2008 szeptemberétől adná át Újbuda a fővárosnak.

A Weiner Leó zeneiskolát és zeneművészeti szakközépiskolát ugyanekkortól "megosztott feladatellátással" kívánja működtetni Újbuda a fővárossal együtt.

Az önkormányzat választott testülete továbbá várhatólag három-három általános iskola összevonásáról is döntést hoz.

A testület március 23-ai ülésén már szándéknyilatkozatot fogadott el az iskolákat érintő átszervezésekről. Az MSZP és az SZDSZ frakciója és az egyetlen MDF-es képviselő szavazataival meghozott döntéseket a Fidesz képviselőcsoportja átgondolatlannak tartotta.

Domonkos Csaba, a hivatal sajtófőnöke akkor arra hívta fel a figyelmet, hogy a fővárostól garanciákat kérnek az intézmények meghatározott ideig történő további működtetésére.

A döntés indokai között említette, hogy a 2.600 kerületbe járó középiskolásból mindössze 850 újbudai, miközben az intézmények fenntartása másfél milliárd forinttal terheli a költségvetést.