Bár van elég fogas a Balatonban, a tó környékén lévő éttermekben mégsem lehet fogyasztani a nemes halból. Úgy tűnik, aki fogast akar enni, annak magának kell kifognia, a süllőt ugyanis a horgászoknak tartogatják.
A Balaton környéki éttermek már nem vásárolhatnak a horgászoktól halakat. Csak igazolt helyről származót szerezhetnek be, azaz kizárólag a Balatoni Halászati Zrt. portékáját vehetik meg.
A halászati vállalat azonban nem fog süllőt. A horgászturisztikai és marketing menedzser szerint azért nem, hogy a halak kifogásában a horgászok lelhessék örömüket.
Azzal Szakál Tamás is egyetért, hogy bár a horgászok szemében így jelentősen nőhet a tó vonzereje, az éttermek látogatói nem örülnek annak, ha rosszabb minőségű fogast kell enniük, mert azt nem a Balatonból fogták ki, hanem külföldről szerezték be.
KAPCSOLÓDÓ HANG:
Szakál Tamás (Balatoni Halászai Zrt.)
Jeles Zoltán, balatonboglári mesterszakács