Rendőrvallomás: "Hülye voltam. Bekattantam"

InfoRádió / MTI
2007. május 15. 14:51
Bűnösnek vallotta magát a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa előtt az a volt rendőr, aki a budapesti Széna téri túszejtés helyszínéről 460 ezer forintot lopott. A bíróság egy év nyolc hónap - négy évre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélte elsőfokon a volt századost.

"Nagyon megbántam, hülye voltam, bekattantam" - mondta a bíróság előtt a 35 éves volt rendőr százados, akit a történtek miatt azonnali hatállyal elbocsátottak.

A II. kerületben korábban szolgálatot teljesítő rendőr az ellopott pénzt megtérítette az OTP-nek.

A bíró kérdésére, hogy miként lopta el a pénzt és mire költötte, a volt rendőr azt mondtaa: a zsebébe rakta a bankjegyeket, majd befizette a csekkjeit, építési anyagokat vásárolt és tankolt az autójába.

A 460 ezer forintból 115 ezer forintot találtak meg az otthonában.

A volt rendőr azt mondta: megbánta, amit tett, és szeretne minél hamarabb a "civil életben" dolgozni, hogy négy gyermeke nevelését segítse.

Az ügyész elmondta: a volt rendőr feladata a túszejtő által elrabolni kívánt bankjegyek elkülönítése és megszámolása volt. Ezt használta ki, amikor 23 húszezer forintos bankjegyet ellopott. A bűncselekmény után a volt rendőr százados visszatért munkahelyére és folytatta szolgálatát.

A bíróság egy év nyolc hónap - négy évre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélte elsőfokon a volt századost.

Május 4-én egy férfi ki akarta rabolni a Széna téri OTP-fiókot, mivel azonban a rendőrök megjelentek a helyszínen, túszokat szedett. Ötmillió forintot és szabad eltávozást követelt, a kommandósok a pénzátadás közben csaptak le rá. Hatszor lőttek rá a túszejtőre, aki belehalt sérüléseibe.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást