Demonstrációra készülnek a fegyveres és rendvédelmi dolgozók

Infostart
2007. május 14. 13:17
Demonstrációt tartanak a fegyveres és rendvédelmi dolgozók június elején a Parlament előtt, érdekvédelmi szervezetük elnöke szerint ugyanis nem sikerült megállapodniuk a kormánnyal a szolgálati törvény egyes pontjainak módosításában.

Elfogadhatatlannak tartják a szolgálati törvényben megadott jogaik és kötelezettségeik megváltoztatását a fegyveres és rendvédelmi dolgozók, ezért már tavaly ősszel is tartottak egy figyelmeztető demonstrációt a Parlament előtt - mondta az InfoRádiónak a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke.

Kónya Péter hozzátette: ősszel jelezték, hogy tömeges elvándorlás várható a fegyveres és rendvédelmi szférából. Ez bekövetkezett, idén pedig ezrével fogják elhagyni a dolgozók ezeket a szervezeteket.

Látszattárgyalások


Ugyanakkor a kormány, ahelyett, hogy olyan törvényeket hozna, amelyek alapján érdemes lenne ezeknél a testületeknél maradni, tovább kívánja szigorítani a rájuk vonatkozó szabályokat és az elvonulás feltételeit - közölte a a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke.

Éppen ezért döntött úgy a szervezet, hogy újabb demonstrációt tart, amelynek keretében egy petíciót adnak majd át az illetékeseknek - fűzte hozzá Kónya Péter.

Tavaly ősz óta volt egyeztetés a kormány és a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége között, a szervezet elnöke szerint azonban ezek csak látszattárgyalások voltak, a döntéseket pedig a fejük fölött hozzák.

Nem tágítanak


Ha nem sikerül megállapodni, a szövetség folytatja az akciókat, és bebizonyítja: a munkavállalók áldozatkészségének köszönhető csupán, hogy ezek a testületek működnek - közölte Kónya Péter.

Hozzáfűzte: ma a szövetség által képviseltek elavult munkavédelmi eszközökkel, tarthatatlan körülmények között dolgoznak.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást