Demeter Ervin vizsgálatot követel Szilvásy testvérei miatt

Infostart
2007. május 13. 12:55
A Fidesz választ vár a Nemzetbiztonsági Hivataltól arra, hogy az áfacsalással vádolt Egy-másért alapítvány kormányközeli kapcsolatai jelentenek-e biztonsági kockázatot. Az MSZP szerint nincs ilyen kockázat, de még zajlik a vizsgálat.

Demeter Ervin fideszes képviselő szerint az Egy-Másért alapítvány komoly kapcsolatrendszert épített ki a Nemzetbiztonsági Hivatal volt főigazgatójával, majd a kancelláriaminiszterrel.

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának tagja emlékeztetett: Szilvásy György egyik testvérének kórháza komoly anyagi támogatást kapott az alapítványtól, a másik pedig grafológusként segítette munkájukat. Demeter Ervin szerint ez akár komoly biztonsági kockázatot jelenthet. A Fidesz a Nemzetbiztonsági Hivataltól vár választ.

"Most melléfogott Demeter Úr"

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista alelnöke szerint semmilyen biztonsági kockázata nincsen annak, hogy a kancelláriaminiszter testvérei valamilyen módon kapcsolatban álltak az Egy-Másért alapítvánnyal.

Tóth Károly hangsúlyozta: Szilvásy György egyik testvére csupán esetei megbízást kapott az alapítványtól, a másik vezette intézmény pedig támogatásban részesült, ez pedig semmilyen érdemi kapcsolatot nem feltételez a kormányzattal

"Ennek semmilyen biztonsági kockázata nincsen. Most melléfogott a Demeter úr" - fogalmazott a kormánypárti politikus. Hozzátette: a rendőrség és a hatóságok azon vannak, hogy kivizsgálják az ügyet.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Tóth Károly nem lát kockázatot
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást