Botrány Salgótarján fideszes alpolgármestere körül

InfoRádió / MTI
2007. május 11. 13:23
Salgótarján fideszes alpolgármesterének lemondását sürgeti az önkormányzat szocialista frakciója. A Fidesz megyei elnöke szerint Fenyvesi Gábor az oktatási minisztériumtól és a magánegyetemtől is állásfoglalást kért az ügyben.

Huszár Máté MSZP-s képviselő azt mondta: bebizonyosodott, hogy a nógrádi megyeszékhely fideszes alpolgármestere hazudott felsőfokú végzettségéről és doktori címéről.

A szocialista politikus emlékeztetett: az Oktatási és Kulturális Minisztérium szerint a Miskolci Bölcsész Egyesület Nagy Lajos Király Magánegyeteme nem minősül államilag elismert felsőoktatási intézménynek, ezért az általa kiállított okirat alapján Fenyvesi Gábor nem jogosult a doktori cím használatára.

Becsó Zsolt, a Fidesz Nógrád megyei elnöke szerint Fenyvesi Gábor alpolgármester az oktatási minisztériumtól és a magánegyetemtől is állásfoglalást kért az ügyben.

A politikus hozzátette: ezek ismeretében döntenek majd a szükséges konzekvenciákról.

Fenyvesi Gábor alpolgármester 1999-ben végezte el a magánegyetemet, 2001-es személyiigazolvány-cseréje óta használja a doktori címet.

A diplomaügyben az ügyészség feljelentés-kiegészítést rendelt el, és május 15-ig döntenek arról, hogy elrendelik-e a nyomozást okirat-hamisítás miatt.