A háttérből irányító Molnár Lajost többször megfenyegették

Infostart
2007. május 11. 10:17
Az Egészségügyi Minisztérium sajtóirodája cáfolta a Magyar Hírlap értesülését, miszerint Molnár Lajos lemondott tárcavezető tanácsadóként dolgozna a jövőben a hivatalban. A lap azt állította, hogy munkájáért félmillió forintot kap a szakember.

Sem most, sem a jövőben nem áll majd az egészségügyi tárca alkalmazásában Molnár Lajos volt egészségügyi miniszter. Ezt közölte a tárca sajtóosztálya az InfoRádióval, miután a Magyar Hírlap arról számolt be, hogy az április elején lemondott miniszter tanácsadóként dolgozhat majd tovább a hivatalban havi félmillió forintos fizetésért.

Más hírforrások szerint pedig nemhogy dolgozik a politikus a hivatalban, még saját irodát is kapott. A tárca sajtóosztályán az InfoRádió kérdésére elmondták: Molnár Lajos több fenyegetést kapott írásban és szóban, ezért a tárca egy hónapra biztosít neki egy autót sofőrrel. A kiadásokat a minisztérium vállalta magára.

Olcsóbb mint a Köztársasági Õrezred

Úgy tudjuk a volt miniszter most azt a Saab gépkocsit használhatja, amelyet az év elején még túl öregnek talált, így lecserélte egy új Audi A6-osra.

A sajtómunkatársak nem tudták megmondani mennyibe kerül az autó sofőrrel együtt egy hónapig. Szerintük mindenestre ez olcsóbb megoldás mintha a Köztársasági Õrezred biztosítja a védelmet. A nemzetbiztonsági szolgálatok illetékese nem cáfolta az InfoRádiónak a fenyegetések hírét.

A háttérből irányít

Információink szerint egyébként Molnár Lajos lemondása nem jelenti azt, hogy végleg visszavonult. Kormányzati források elmondták: a több-biztosítós reform folyamatát a háttérből irányítja a szakember.

Az SZDSZ által néhány hete bemutatott vegyes egészségbiztosítási modell például szinte teljességében a Molnár Lajos által korábban leírt vázlatokon alapul.

Nem partner a halogatásban

Az InfoRádió úgy értesült, hogy ötletekért, tanácsért gyakran megkeresi a tárca a korábbi minisztert, aki továbbra is részt vállal a reform folytatásában. Véleményére a lovasberényi koalíciós tárgyaláson is számítottak a kormánypártok.

A Világgazdaságnak azt nyilatkozta: a több-biztosítós modell halasztásban egy ideig partner volt, de a halogatásban nem tud az lenni.

Lovasberényben világosan kiderült, a liberális kompromisszumos elképzelésen kívül nincs más megvalósítható javaslat, olyan, amely a két párt által közösen akart célokat megvalósíthatja.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást