Ötvenéves a papírjaguár

Infostart
2007. május 9. 21:00
Idén ötven éve annak, hogy megkezdték a Trabant gyártását. A szocialista időkre emlékeztető autó Magyarországon reneszánszát éli, hiszen mind a belföldi, mind a külföldi turisták előszeretettel furikáztatják magukat Budapesten és környékén a legendás pöfögő masinával.

1994-ben alakult meg a Trabant-Wartburg Klub néhány lelkes taggal, de rövid idő alatt félezren csatlakoztak a szervezethez - mondta a klub elnöke.

A Trabant már csak "bohókás darabja a múltnak", éppen ezért az utóbbi öt-hat évben egyre több turista nevez be egy-egy autókázásra Budapesten.

Muczán Gábor közölte: vannak direkt erre felkészített, fordított kormányműves vagy félbevágott autóik, amelyeket a vendégek is vezethetnek.

A külföldiek számára kultuszautó a Trabant, amelyet idén ötven éve, hogy gyártani kezdtek, és több mint 3 millió darabot adtak el belőle.

A Trabant-túrákat olyan klubtagok találták ki, akik utazási irodát is vezettek, és arra gondoltak, hogy egy tengerentúli vendégnek nagy élményt jelenthet, hogy őt egy "plasztikdobozzal" vitték ki a repülőtérre - mondta Trabant-Wartburg Klub elnöke.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást