Reszkessetek kvadosok!

Infostart
2007. május 8. 21:53
Jelentős természeti károkat okoznak a védett természeti területeken a terepjárók, a krosszmotorok és a kvadok sofőrjei. A környezetvédelmi tárcánál azonban már dolgoznak azon, hogy megfékezzék a vadmotorosokat.

Sokan azt gondolják, hogy szabadon behajthatnak környezetkárosító járműveikkel az erdőkbe, csak azért mert nincs kint a behajtani tilos tábla. Ez azonban természetesen nem így van. Mindazok, akik meg nem engedett helyen használják motorjukat vagy kvadjukat, szabálysértést követnek el.

Bár a természetvédelmi őröknek majdnem annyi jogosítványuk van, mint a rendőröknek, a valóságban azonban keveset tehetnek. A kvadok vezetői ugyanis ritkán állnak meg a figyelmeztetésükre, az őrök pedig ilyenkor nem pattanhatnak fel saját kvadjukra, hogy üldözőben vegyék a rendbontót.

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Természetvédelmi Õrszolgálat és Erdészeti Osztályának vezetője elmondta: csak akkor bírságolhatók az elkövetők, ha tetten érik őket, ami a jelenlegi jogi szabályozás mellett sokszor nem egyszerű.

Temesi Géza hozzátette: egy tárcaközi bizottság a hónap végén dönt a kvadok és terepmotorok regisztrációs kényszeréről. Ennek köszönhetően már könnyebben elkaphatják azokat, akik rossz helyen motoroznak.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást