Megdöbbentő fordulat az Il Ferro-ügyben

Infostart
2007. május 8. 20:21
Több ezer ügyfél szerződéseit hagyta hátra az Il Ferro volt budapesti telephelyének udvarán - értesült a Magyar Televízió Híradója. A szerződéseken az ügyfelek személyes adatai is megtalálhatók.

Az Il Ferro ügyfeleinek iratait a Híradó stábja találta meg. A műsorban bemutatták, hogy a szerződéseket egyszerűen kirakták a fal mellé, amikor az autós reklámozással foglalkozó cég munkatársai a múlt héten kiürítettek az irodát.

A dokumentumok tartalmazzák az ügyfelek adóazonosító jeleit, személyi igazolványszámát, címét, telefonszámát, valamint az autó adatait is. A helyszínre érkező rendőrök lefoglalták a több ezer oldalnyi iratot.

Az Il Ferro február vége óta nem fizet mintegy nyolcezer ügyfelének, ezért - a szerződésekben is biztosított lehetőséggel élve - három hónapra felfüggesztette a kifizetéseket.

Körmendi Ákos, aki február óta a társaság tulajdonosa és ügyvezető igazgatója, korábban azt közölte: az Il Ferro június elején kifizeti autós ügyfeleinek a májusra esedékes pénzt, a februárra, márciusra és áprilisra járó összeget viszont csak később utalják.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság május 2-án csalás megalapozott gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen nyomozás rendelt el az Il Ferro Kft. ügyében.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Az InfoRádió összefoglalója (Rezsek Gyõzõ összeállítása)
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást