A tavalyi esőzés miatt késik a 37-es főút bővítése

Infostart
2007. május 8. 19:29
Nem készült el határidőre a 37-es főút Felsőzsolca és Gesztely közötti nyolc és fél kilométeres szakaszának négysávosítása. Tóth Tibor, az Útgazdálkodási és Koordinációs Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy a Swietelsky Kft. és a Strabag konzorciuma által elvégzendő, hatmilliárd forintos beruházás a tavalyi esőzés miatt csúszik. Az új határidő július 31. - tette hozzá.

Áprilisra kellett volna elkészülni a 37-es főút Felsőzsolca és Gesztely közötti nyolc és fél kilométeres szakaszának négysávosításával, de ezt a határidőt a kivitelező kérésére július 31-re módosították - mondta az InfoRádiónak az Útgazdálkodási és Koordinációs Igazgatóság szóvivője, hozzátéve: elképzelhető, hogy korábban sikerül átadni az útszakaszt.

Tóth Tibor a csúszás okaként a tavaly május végén és június első hetében nagy mennyiségben hullott csapadékot nevezte meg, amely miatt az építkezést akkor le is kellett állítani.

A szóvivő hozzátette: a Hernád áradása miatt a katasztrófavédelem a közúti forgalmat az építés alatt álló útra terelte, és ez is akadályozta a kivitelezést.

Az árhullám miatt az építkezés területén jelentősen megemelkedett talajvíz szintje, és meg kellett várni, amíg ez visszahúzódott - közölte Tóth Tibor.

A témával részletesen foglalkozik az InfoRádió Fórum című műsora is csütörtökön este nyolc órától.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást