Ötvenkét kilogramm marihuana-gyanús kábítószert foglalt le a rendőrség

Infostart
2007. május 6. 12:31
Ötvenkét kilogramm, összesen 75 millió forint értékű marihuana-gyanús kábítószerre bukkant a rendőrség két kisbuszban az M1-es autópályán, Biatorbágy közelében - közölték az akcióban résztvevő rendőri egységek vezetői vasárnap Budapesten.

A kábítószert két mikrobuszban, bálás ruhák közé rejtve akarta becsempészni Hollandiából két Hajdú-Bihar megyei férfi, akiket a megyei főkapitányság és az Autópálya Rendőrség együttműködésével sikerült elfogni - mondta Halmosi Zsolt megyei rendőrfőkapitány.

A büntetlen előéletű elkövetők szándékáról operatív információk alapján tudott a rendőrség, így már várták őket az Autópálya Rendőrség munkatársai az M1-es utópályán.

Korábban számítottak rájuk

Oberling József, az Autópálya Rendőrség vezetője elmondta, hogy a két autó érkezésére egy nappal korábban számítottak, de azok végül csak vasárnap hajnalban tűntek fel az úton.

Ekkor közúti ellenőrzésnek álcázott akcióban kábítószer-kereső kutyával is átvizsgálták a két mikrobuszt, s az egyikben, 49 zsugorfóliázott csomagban, megtalálták a tiltott szert. A másik jármű üres volt, abban szagnyomokat jelzett a kábítószer-kereső kutya.

Az eljárást a Budaörsi Rendőrkapitányság kezdte meg, azt a későbbiekben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja le.