Kecskeméten plédekkel védték az autókat a jégesőtől

Infostart
2007. május 5. 22:30
Az ország több részén okoz gondokat a heves esőzés. A Dél-Dunántúlon helyenként 80-100 kilométeres széllökések, záporok, zivatarok veszélyeztetik a közlekedést. A tűzoltókat többször riasztották kidőlt fák és vízszivattyúzási munkák miatt.

A szombat esti vihar elsősorban Pécsett, Vajszlón, Görcsönyben, Siklóson és térségében okozott komolyabb károkat.

Kavalecz Imre, a MÁV szóvivője az InfoRádiónak arról számolt be, hogy Baranya megyében egy helyközi vonat a nyílt pályán rekedt, a szerelvény mintegy 15-20 utassal Magyarbóly és Villány között vesztegel, mert a viharban rádőlt egy fa a sínre. Az utasokat egyelőre busszal sem tudják elszállítani, mert a oda vezető közútra is több helyen fa dőlt.

A szóvivő szólt arról is, hogy a Budapest-Cegléd vonalon meghibásodott a vasúti jelző- és biztosító berendezés, ezért a szegedi, a debreceni és a nyíregyházi vonatok egy órát késnek.

A Pest megyei Gyömrőn villám csapott egy épülőfélben lévő házba szombaton este. A tűzoltók rövid időn belül eloltották a tüzet.

Kecskeméten délután vonult át egy zivatarfront. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közölte: hetvennél is több esetben kérték a tűzoltók segítségét; a víz főleg pincéket és alacsonyabban fekvő területeket öntött el. Szemtanúk szerint az emberek több helyen plédekkel próbálták védeni autóikat a jégesőtől.