Péntektől érettségi: 125 ezer diák vizsgázik

Infostart
2007. május 3. 18:03
Péntek reggel a nemzetiségi nyelv és irodalom vizsgákkal kezdődnek meg az írásbeli érettségik. Az idén összesen 125 és fél ezren jelentkeztek a tavaszi vizsgákra.

Az Országos Közoktatási Értékelési és Vizsgaközpont illetékes vezetője elmondta: 430 ezer középszintű és 28 ezer emelt szintű vizsgára jelentkeztek a tanulók.

Pósfai Péter közölte: a tételek nagy része már a jegyzőknél van, és az iskolaigazgatók a lepecsételt borítékok felbontása nélkül, már a múlt héten ellenőrizték, hogy megfelelő számú tételsor érkezett-e a helyszínre.

Hozzátette: a borítékok idő előtti felbontása bűncselekmény, amelyért az iskolaigazgató a felelős. Pósfai Péter kiemelte, hogy az idei érettségi vizsgák megszervezésére 1,3 milliárd forintot különítettek el.

Szüdi János közoktatási szakállamtitkár közölte: minden készen áll az idei érettségik sikerese lebonyolítására. A felkészülést folyamatosan nyomon követte a miniszter által életre hívott Oktatási Hivatal, az OKÉV és a közoktatási szakmai szervezetek képviselőiből álló bizottság - tette hozzá.

A vizsgák hétfőn reggel a magyar nyelv és irodalom, kedden pedig a matematika írásbelikkel folytatódnak.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást