MSZP: párt a mélyben

Infostart
2007. május 3. 10:36
Jelentősen csökkent az MSZP támogatóinak száma az elmúlt hetekben, a Fidesz hatalmas előnnyel vezet - derült ki a Szonda Ipsos legújabb közvélemény-kutatásából.

A cég kutatási igazgatója az InfoRádióban elmondta, hogy nagyon sok szocialista szavazó bizonytalanodott el, csak kevesen pártoltak át a Fideszhez.

Az összes választókorú körében az MSZP támogatottsága 23 százalékról 16 százalékra csökkent. A Fideszé 32 százalékról 35 százalékra nőtt - közölte Závecz Tibor.

A bizonytalanok aránya 33-34 százalékról 40 százalékra nőtt. Elmondható, hogy az MSZP támogatottságának csökkenése széleskörű és egyenletes, a legnagyobb elbizonytalanodás a nagyvárosi és a budapesti szavazók között mérhető - tette hozzá.

A kutatásvezető szerint az MSZP korábbi szavazóinak 4-5 százaléka csatlakozott a Fideszhez, a többiek a bizonytalanok táborát gyarapítják.

Závecz Tibor szerint az MSZP támogatóinak elbizonytalanodását elsősorban a most zajló egészségügyi reform okozta.

A Szonda Ipsos adatai alapján a biztos szavazó pártválasztók között a Fidesz 62, az MSZP 28 százalékponton áll, a parlamentbe jelenleg a két nagy párton kívül csak az MDF jutna be.

A reprezentatív felmérés, amelynek hibahatára plusz-mínusz 2 és fél százalék, április 17. és 24. között 1.500 ember megkérdezésével készült.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást