Júliustól változnak a vizitdíj-szabályok

Infostart
2007. május 3. 13:31
Megváltoznak a vizitdíj szabályai júliustól - jelentette be az egészségügyi miniszter. Horváth Ágnes elmondta: bővül a mentességet élvezők köre, bizonyos esetekben azonban emelkedik a díj összege.

Az egészségügyi miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón elmondta: nem kell vizitdíjat fizetniük a mentőszolgálat, a honvédség, a rendőrség és a katasztrófavédelem dolgozóinak, ha szolgálat-teljesítés közben szerzett sérüléseik miatt fordulnak orvoshoz.

Horváth Ágnes közölte: szintén mentességet kapnak a tüdőszűrésen résztvevők, illetve azok, akik legalább 30-szor adtak már vért.

Szólt arról is, hogy a módosítások szerint a szüléseknél nem kell kifizetni a kezelés árának 30 százalékát, akkor sem, ha várandós nő a maga választotta orvoshoz megy.

Az egészségügyi tárca vezetője az InfoRádió Aréna című műsorában szólt arról is, hogy megmarad a 18 éven aluliak vizitdíj-mentessége, de azoknak a szülőknek, akik a háziorvos helyett azonnal a szakorvoshoz fordulnak, fizetniük kell.

Mentességet kapnak a kórházi napidíj alól azok, akik krónikus betegségük miatt kerülnek be egy egészségügyi intézménybe.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást