Gyurcsány: "rohamozott a jobboldal, mi pedig csak álltuk a sarat"

Infostart
2007. május 3. 12:03
A miniszterelnök szerint a május 1-jei hétvége olyan volt, mint a régi ünnepek: felhőtlen. Internetes naplójában Gyurcsány Ferenc azt írta, hogy jólesett neki a sokakból áradó támogatás és szeretet.

"Nyoma sem volt rosszkedvnek, nyoma sem volt az elmúlt hónapokra oly sokszor jellemző hangoskodó politizálásnak. A liget és a május elseje olyan volt, mint régen: felhőtlen tavaszünnep, sokak számára munkásünnep. Felmerült a kérdés, hogy sok-sok hónapot követően, amikor is rohamozott a jobboldal, mi pedig csak álltuk a sarat, most, az első olyan alkalommal, amely kétségtelenül elsősorban a baloldalhoz kötődik, vajon jönnek-e a támogatók? Jönnek-e azok, akik nem bizonytalanodtak el, megmutatják-e magukat, hogy itt vagyunk és nem szállt inunkba a bátorságunk?" - írta blogjában a kormányfő.

"Ahogy látom, sokakat meglepett a tömeg. Nekem is jólesett az a fajta kíváncsiság, nyitottság, sokakból áradó támogatás és szeretet, amit tapasztaltam. Reményt adó és reményt keltő volt" - folytatódik a bejegyzés.

A miniszterelnök úgy vélekedik, hogy nagyot hibáznak azok, akik idő előtt győzelmet ünnepelnek és leírják riválisukat.

"A politikában ez az egyik legnagyobb hiba. A politikai teljesítmény bonyolult. A négyéves választási ciklus pedig hosszú. A fent és lent váltogatja egymást" - tette hozzá.

Gyurcsány Ferenc a Városligetben, a Hősök terén és az Andrássy úton azt tapasztalta, hogy az emberek ismét mernek és tudnak örülni.

"Szerintem, ha az ember választhat, hogy melyik hangulatot szereti inkább: ezt vagy a március 15-it, akkor azt mondom, hogy inkább ezt. Azt gondolom, hogy ez az, amiért, és ahogyan érdemes ünnepelni" - írta a miniszterelnök.