Újraírták a baleset-megelőzési programot

Infostart
2007. április 29. 05:44
Az uniós országok többségével szemben Magyarországon nem sikerült javítani a baleseti statisztikát, ezért a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium a közúti balesetek számának csökkentése érdekében intézkedési tervet dolgozott ki, amelyről Felsmann Balázs, a tárca szakállamtitkára tartott előadást a VI. Európai Közlekedési Kongresszuson.

A szakállamtitkár kiemelte, hogy Magyarországon nem javul a közlekedésbiztonság általános helyzete, a közutakon évről-évre mintegy 1.300-an halnak meg. Az EU más tagországaiban közben csökken a halálos közlekedési balesetek száma.

Az országban nő a gépjárművek száma, Románia és Bulgária uniós csatlakozása pedig felerősítette a tranzitforgalmat, ezt figyelembe kellett venni az akcióprogram kidolgozása során - tette hozzá Felsmann Balázs.

Az idén már új szemléletben elkészített program egyik eleme az ellenőrzés; a nevelést és felvilágosítást pedig nem csak az iskolákra akarják koncentrálni.

A GKM szakállamtitkára elmondta: a balesetek kiemelt okai között szerepel a gyorshajtás, az ittas vezetés és a kezdők tapasztalatlansága.

Az utak állapota egy százalék alatti súllyal szerepel a statisztikában. Ettől persze ezt is fejleszteni kell, és ezt meg is tesszük, jó lenne erre még több pénzt bevonni - fűzte hozzá.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást