Befejezték az utómunkálatokat a leégett sajtgyárban

Infostart
2007. április 29. 10:59
A tűzoltás utómunkálatait szombat este fejezték be a körmendi sajtgyárban, a tűzoltók levonultak a helyszínről - mondta el Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. A péntek délután keletkezett tűzben az üzemcsarnok és raktár teljesen megsemmisült, a kár a tulajdonosok becslése szerint eléri a hárommilliárd forintot - tette hozzá.

Szombat este fejezték be a tűzoltók a körmendi sajtgyár területén leégett csarnoképület oltásának utómunkálatait - mondta az InfoRádiónak Dobson Tibor. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hozzátette: a helyszínről levonult az a zalaegerszegi cég, amely az épületet bontotta.

A péntek délután keletkezett tűzben a 4 ezer négyzetméter alapterületű, könnyű szerkezetű üzemcsarnok és raktár az alapanyagokkal, késztermékekkel, valamint gépekkel teljesen megsemmisült, a kár eléri a hárommilliárd forintot - emelte ki Dobson Tibor. Hozzátette: sem a tűzben, sem az oltás során nem sérült meg senki.

A tűz oka egy kazánrobbanás volt, és a lángok rövid idő alatt átterjedtek az épület egészére, amely teljesen megsemmisült - mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Az oltásban 25 tűzoltóautóval 85 tűzoltó vett részt, a helyszínt rendőrök és polgárőrök biztosították - közölte Dobson Tibor.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást