Csizmadia: "Nem lesz zökkenőmentes a koalíció"

Infostart
2007. április 28. 07:00
Újjáalakul a viszony az MSZP és az SZDSZ között a két kormányzópárt élén történt elnökváltások miatt - mondta az InfoRádiónak Csizmadia Ervin. A politológus szerint van mit megbeszélnie a két pártnak egymással, de a szabad demokraták megosztottsága miatt a jövőben nem lesz már zökkenőmentes a koalíció működése.

Új helyzetet jelent, hogy mindkét koalíciós pártot új elnök vezeti - mondta az InfoRádiónak Csizmadia Ervin.

A politológus szerint eltérő a két pártelnök helyzete, mivel a szocialisták Gyurcsány Ferencet nagy többséggel választották meg, míg Kóka János minimális előnnyel lett az SZDSZ első embere.

Van mit megbeszélnie a két koalíciós pártnak egymással - hangsúlyozta Csizmadia Ervin.

Hozzátette: Kóka János és Gyurcsány Ferenc az elkövetkezendő hetekben tartandó találkozója nem kizárólag protokolláris jelentőséggel bír.

A koalíciós pártok februárban kidolgoztak egy 45 pontos munkatervet, pontos határidők szerepelnek ebben, így magasra tették a mércét maguk előtt - közölte a szakértő.

A politológus szerint közvetlen oka lehet a találkozónak, hogy április végéig szabtak határidőt a biztosítási rendszer reformjához szükséges megállapodásnak.

Azt a következtetést lehet levonni az elmúlt hetekből, hogy nagyon recsegve-ropogva alakuló viszony van a két kormánypárt között - emelte ki Csizmadia Ervin.

Hozzátette: nem lesz zökkenőmentes a koalíció a SZDSZ-en belüli erőcsoportok vetélkedése miatt.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást