Gallup: mélyponton az MSZP, közel 60 százalékon a Fidesz

InfoRádió / MTI
2007. április 26. 19:35
A Gallup szerint továbbra is mélyponton van az MSZP támogatottsága. A nagyobbik kormánypártra a biztos szavazó pártválasztók 30 százaléka szavazna, míg a Fideszre 59 százalék voksolna.

A közvélemény-kutató cég legfrissebb, áprilisi felmérése szerint a Fidesz elkötelezett támogatóinak száma kétszerese a szocialistákénak.

A vezető kormánypárt az előző havi 18 százalékkal szemben jelenleg a választópolgárok mindössze 16 százalékának szavazatára számíthatna.

A Gallup szerint a Fidesz sem tudta megtartani az elmúlt hónapban 34 százalékos támogatottságát és 30 százalékra esett vissza.

Az 1002 felnőtt magyar állampolgár megkérdezése alapján készült vizsgálatból kiderül: a biztos szavazó pártválasztók abszolút többsége, 59 százaléka a Fidesz szavazóiból áll.

Az MSZP ebben a körben 30 százalékos támogatottsággal rendelkezik. Az elemzés szerint a kis pártok közül az MDF-re az összes megkérdezett három százaléka szavazott volna, míg az SZDSZ-re csak két százalék.

A kis pártok támogatottsága a pártot választó biztos szavazók között sem sokkal magasabb, hiszen az MDF éppen elérné az öt százalékot, míg az SZDSZ a mért három százalékos támogatottsággal nem lépné át a parlamentbe jutáshoz szükséges küszöböt.

A Gallup szerint a közvélemény szemében Gyurcsány Ferenc miniszterelnök munkájának megítélése áprilisban nem romlott tovább.

A magyar felnőttek közel kétharmada továbbra is elégedetlen és csak minden negyedik választópolgár elégedett azzal, ahogy a miniszterelnök a munkáját végzi.