Talajcsere lesz a hajléktalanok miatt

Infostart
2007. április 24. 05:43
Júniusban kezdődik meg a budapesti erdőkben élő hajléktalanok egy részének kitelepítése - értesült az InfoRádió. A Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészete és a Szociális Minisztérium közösen keresett megoldást a fővárosi erdőkben élő mintegy ötszáz hajléktalan problémájára.

Ezek az emberek városi sorstársaikkal összehasonlítva is szörnyű körülmények között élnek, zavarják a turistákat és jelentősen szennyezik, illetve károsítják a növényzetet - mondta el korábban az InfoRádióban az erdészet szóvivője.

Lomniczi Gergely hozzátette: egy pályázati forrás lehetővé teszi számukra, hogy az ott élők igényeit is figyelembe véve, személyre szabott megoldást biztosítsanak számukra.

Az erdőben 450-500 ember lakik. Közülük 105-nek tudnak emberibb lakhatást biztosítani a szociális munkások segítségével.

Van, akinek segítenek albérletet keresni, vagy szállítani a dolgait, de olyan ember is akad, aki lakókocsit kért, így azt biztosítják a számára.
Mint mondta: a jogszabályt követve, a hatóság segítségével elvitethették volna az erődben lakókat a hajléktalanszállókra, de ebben az esetben néhány héten belül ismét az a parkban találták volna a hajléktalanokat.

Éppen ezért velük együttműködve kerestek végleges megoldást a problémára.

Ha a költöztetés lezajlik, megkezdődik az erdő helyreállítása. Van ahol csak takarítani kell, de van ahol talajcserére is szükség van - mondta Lomniczi Gergely.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Összefoglaló
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Polgár Ágnes, az Új Út Egyesület szociális munkása az akcióról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást