Kóka: lassulnak a reformok

InfoRádió / MTI
2007. április 22. 16:58
A Szabad Demokraták Szövetségének ügyvivő testülete a hétvégén Móron "lerakta a párt stratégiájának új alapjait"; az SZDSZ "soha ennyire nem volt egységes" mint az új stratégia alapjainak kidolgozásakor - mondta a párt elnöke.

"Ezen a hétvégén egy új SZDSZ új vezetése kezdte meg közös működését. Másfél nap alatt kellett leraknunk az SZDSZ stratégiájának új alapjait, (...) a párt (...) soha ennyire nem volt egységes a stratégia, az új stratégia alapjainak a kidolgozásakor" - hangsúlyozta Kóka János.

Mint mondta, megszületett egy a stratégiai alapvetések gyűjteménye, amely alkalmas arra, hogy mindaddig tovább gondolják, míg "nagyon világosan, minden részletre kiterjedően" nem tudják tisztázni, a párt mitől lesz még sikeresebb.

"Annak érdekében tesszük ezt, hogy az SZDSZ legyen független, hiteles liberális középpártként, megkerülhetetlen, stabil harmadik erő" - jelentette ki Kóka János.

Közölte: a párt vezetői a kormányzati munkával foglalkozva, megállapították, hogy az utóbbi időben "megtörni látszik" a kormányzati reformok lendülete.

Arra van szükség, hogy új lendületet adjunk, rajta kell tartani a koalíciót a liberális reformok megvalósításának útján - mondta a politikus.