A mentőknek is fizetni kell majd?

Infostart
2007. április 16. 05:55
Be lehetne vezetni a sürgősségi betegszállítást - tartalmazza az a dokumentum, amelyet a Gazdasági Versenyhivatal készített arról, hogy bevezethető-e a verseny az egészségügyben.

A dokumentum szerint számos országban működik egy olyan rendszer, amelyben a betegszállítás nem teljes egészében az állam feladata, csupán a sürgősségi betegszállítás.

A versenyhivatal által készített dokumentum szerint a minimális egészségügyi ellátás fedezetét a fogyasztási adók emelésével lehetne előteremteni.

A dokumentum azt is feltételezi, hogy a társadalomban egyre nagyobb azok aránya, akik igényt tartanak a jobb minőségű egészségügyi szolgáltatásra, és ehhez a fizetőképességük is megvan.

Ugyanakkor magas azoknak a száma is, akiknek hiányzik a fizetőképességük vagy a fizetési hajlandóságuk ahhoz, hogy választani tudjanak a különböző szintű egészségügyi szolgáltatások közül.

A GVH szóvivője az InfoRádióba elmondta: a dokumentumot egy vitaanyagnak szánták. Hozzátette: megállapításaik szerint a verseny az egészségügy bizonyos részén igen hasznos lehet a betegeknek is, máshol azonban nem képes önmagában orvosolni a problémákat.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást