Perel az elbocsátott színházigazgató

Infostart
2007. április 13. 19:30
Pert indít Korcsmáros György, a győri színház elbocsátott igazgatója, mert úgy érzi, hogy politikai megfontolásból menesztették. A helyi önkormányzat rendkívüli közgyűlése azért határozott így, mert visszásságokat tapasztalt a teátrum gazdálkodásában.

A fenntartó győri önkormányzat Korcsmáros György ellen február 22-én kezdeményezett fegyelmi eljárást a színház gazdálkodásában tapasztalt nagyszámú hiányosság és jelentős összegű túlköltekezés indokával.

A vizsgálat megállapította: a színház 113 millió forinttal túllépte a gazdasági keretét, és indokolatlan kiadásokkal terhelte a városi költségvetést. Ilyennek minősült például, hogy a színház vezetése üdülőhasználati szerződéseket kötött 30 évre, mintegy 30 millió forint értékben.

Bárándy György ügyvéd az InfoRádiónak elmondta: ügyfele, Korcsmáros György pert indít a Munkaügyi Bíróságon a döntés miatt.

"Szerintem ez a fegyelmi eljárás megalapozatlan, a bírói gyakorlat nem ismeretén alapul és meg vagyok győződve, hogy a bíróság meg fogja változtatni. Én azt hiszem, ha azt mondom, hogy politikai színezet volt, akkor közel járok az igazsághoz" - fogalmazott Bárándy György.

Fegyelmi kérdés


Szijjártó Péter, a győri önkormányzat többségi Fidesz-KDNP frakciójának vezetője a rendkívüli közgyűlés vitáján kifejtette: nem művészeti kérdésről van szó, hanem gazdálkodási-fegyelmi kérdésről.

Az ellenzékben lévő szocialista képviselők nem értettek egyet ezzel az állásponttal, és hangsúlyozták: ha egy ember sorsáról kell dönteni, akkor a szakmai-művészi teljesítményt nem lehet elválasztani a gazdasági ügyektől.

A győri színház direktori teendőit ideiglenesen Forgács Péter, a teátrum színésze látja el.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást