Egész nap késnek a vonatok Budapest és Szolnok között

Infostart
2007. április 13. 11:25
Műszaki hiba miatt jelentős késésekre kell számítani a Budapest-Cegléd-Szolnok, és a Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon - mondta a MÁV Információ ügyeletese az InfoRádióban. A Vecsésnél leszakadt felsővezeték helyreállítása az éjszakai órákra várható.

Az éjszaka folyamán Vecsésen egy rakodógép leszakította a felsővezetéket, és a műszaki hiba miatt jelentős késésekre kell számítani a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon - mondta el Sigulinszki Tibor.

A MÁV Információ ügyeletese kifejtette: hajnali négy órakor egy vágányon helyreállították a közlekedést, de egyszerre csak egy vonat tartózkodhat ezen a hosszú szakaszon, így a többi vonatnak a szomszéd állomáson kell várakozni, ami 40-50 perces késéshez vezet. Hozzátette: a csatlakozó vonalakon is késésekre kell számítani.

A vonatokat dízelmozdonyok tolják feszültséggel ellátott vezetékrész alá - közölte Sigulinszki Tibor. A szakadás helyreállítása az éjszakai órákra várható.



A Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon az Aszódnál keletkezett műszaki probléma okozott 10-15 perces késéseket - közölte Sigulinszki Tibor.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást