Szabadidőközpont lehet a Nyugati Pályaudvarból

Infostart
2007. április 12. 12:33
Eltávolítaná a vágányokat a Nyugati téri Eiffel-csarnokból a fővárosi vezetés. A főpolgármester kijelentette: a kormányzati negyed építészeti tervpályázatai közül azt támogatják majd, amely kulturális- és szabadidőközponttá alakítaná a pályaudvar vasszerkezetes épületét.

Demszky Gábor akkor beszélt erről, amikor együttműködési megállapodást írt alá Görözdi Györggyel, a Kormányzati Negyed projektigazgatójával. A megállapodásban a kormány garanciát vállalt arra, hogy lehetőség szerint betartja a fővárosi önkormányzat kívánalmait a majdani kormánynegyeddel kapcsolatban.

Elhangzott az is, hogy a csaknem százezer négyzetméteren megvalósuló fejlesztés építészeti tervpályázatának leadási határideje július 11., az eredményhirdetésre augusztusban kerülhet sor.

Az előzetes elképzelések szerint a területnek csak egyharmadát foglalná el a 11 minisztériumi épület, a fennmaradó részen zöldfelület és rekreációs terület lenne, járdával és kerékpárutakkal.

Távlati tervek szerint itt haladna el az összekötött 47-es és 14-es villamos, a földalatt pedig vasúti alagút kötné össze a Nyugati és a Déli pályaudvart.

Verók István, a VI. kerület polgármestere olyan tervről is tud, amely szerint egy földalatti mozgó gyalogosjárda kötné össze a negyedet a Parlamenttel.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást