Politikai csalással vádolják a kormányt

Infostart
2007. április 12. 18:27
Megdöbbentőnek tartja a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal, hogy a kormány munkatervében nem szerepel az egészségügy - mondta az InfoRádiónak Cser Ágnes, a kerekasztal soros elnöke. Kiemelte: a kerekasztal ülésén elutasították a több-biztosítós modell bevezetését.

A kormány 2007-es munkatervében szereplő három nemzetstratégiai terület között nincs megemlítve az egészségügy - közölte az InfoRádióval Cser Ágnes, Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének vezetője. A Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal soros elnöke ezt elfogadhatatlannak és megdöbbentőnek tartja.

A kormány azt a látszatot kelti a kerekasztalok szervezésével és azok véleményének kikérésével, mintha a részvételi demokrácia működne - tette hozzá.

Cser Ágnes felszólította a kormányt, hogy fejezze be azt a politikai csalást jelentő kormányzati magatartást, amely azt hangsúlyozza, hogy a több-biztosítós modell bevezetésével az egészségbiztosítás működőképes és eredményes lehet. Ez hamis látszatkeltés, ami az állampolgárok érdekei ellen hat - emelte ki a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal soros elnöke.

Kifejtette: amíg a társadalombiztosítás intézményrendszere nem profitorientált, addig minden üzleti biztosítónak úgy kell összeválogatni a kockázati elemeket, hogy nyereséget termeljen.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást