A pártok a kutyát sem érdeklik

Infostart
2007. április 12. 05:17
Túl keveset foglalkozik a magyar média a járványokkal, a környezet állapotával és a munkanélküliséggel, pedig ezek a témák érdekelnék az embereket. A GFK Hungária Piackutató Intézet legutóbbi felmérése azt vizsgálta, hogy vajon a média által feldobott témák csak a médiumok, vagy az emberek számára is fontosak-e.

Az ORTT által megrendelt kutatásból kiderült, hogy a pártokkal vagy az európai uniós ügyekkel annak ellenére sokat foglalkoznak a médiumok, hogy ezek a témák nem igazán érdeklik az olvasókat, hallgatókat vagy a nézőket.

Ugyanígy túlreprezentált a médiában a korrupció kérdése és a romák ügye is - mondta el az InfoRádióban az intézet médiakutatási csoportvezetője.

Kiderült az is, hogy az egészségügyi témákkal, az áremelésekkel, az inflációval és a magyar gazdaság helyzetével nem csak a média foglalkozik sokat, hanem az emberek is - mondta Nagy István.

A média függetlenségével, a civil szférával, a nemzetiségekkel valamint az egyházakkal, a vallással nem sokat foglalkoznak az újságírók. De úgy tűnik, ezt jól is teszik, mivel ezek a témák nem is érdeklik az embereket.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást