Próbaper a Budai Gyermekkórházért

Infostart
2007. április 11. 05:46
Próbapert indított a Fővárosi Bíróságon a Budavári Önkormányzat fideszes polgármestere, mert úgy véli, a lemondott egészségügyi miniszter kórházátalakítási törvénye jogszerűtlen, és nem előzte meg sem szakmai, sem társadalmi egyeztetés. Az intézményben áprilistól megszűnt az aktív gyermek-betegellátás.

Maguk az orvosok sem tudják, hogy mi lesz a budai gyermekek ellátásával - mondta az InfoRádiónak a Budavári Önkormányzat fideszes polgármestere a Budai Gyermekkórház jövőjéről szóló szakmai tanácskozás után.

Nagy Gábor Tamás szerint érthetetlen, hogy egy jól felszerelt, korszerű intézményt miért kell "agonizációval" megszüntetni.

Ügyészség, próbaper


Az önkormányzat ezért az ügyészséghez fordult azért, hogy vizsgálják meg: mindenben megfeleltek-e a döntések a vonatkozó jogszabályoknak.

Emellett a polgármester próbapert indított a Fővárosi Bíróságon, amelyben a Molnár Lajos volt egészségügyi miniszter által hozott döntés jogszerűségét kérdőjelezi meg.

A pontos okokat keresik


Nagy Gábor Tamás közölte: nem ismerik a kórházátalakítási törvény pontos indokait, bár azt elismerte, hogy általános érveket régóta hallani a reform szükségességéről.

A fideszes politikus szerint indokolatlanul nagy területi kapacitáskülönbségek alakultak ki Buda és Pest között, és még a beutalási rend sem tisztázott.

A Budai Gyermekkórház aktív gyermekbeteg-ellátó részlegét főszabály szerint a Szent János Kórház veszi át, ez azonban ott fejlesztéseket követel, míg a budai intézmény tökéletesen el tudta látni a felmerülő igényeket - jelentette ki Nagy Gábor Tamás.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást