A Fidesz cáfolja, hogy a párt szervezné a kórházak akcióját

InfoRádió / MTI
2007. április 11. 12:49
Cáfolták a Fidesz szakpolitikusai, hogy a párt központilag szervezné a kórházak akcióját az egészségügyi reformmal szemben.

A Népszabadság birtokában levő dokumentumban az szerepel, hogy a Fidesz egészségügyi kabinetje bírósági keresetlevél-mintát készített az önkormányzatoknak.

Már több mint húsz beadvány érkezett a bíróságokra, amelyekben a kórházi ágyszám-csökkentésről szóló közigazgatási határozat megsemmisítését kérik.

Pesti Imre, a Fidesz budapesti kórházmentő akcióinak egyik szervezője közölte: az önkormányzatok kértek segítséget a beadványok elkészítéséhez.

Az ellenzéki országgyűlési képviselő hangsúlyozta: a helyhatóságok teljesen szabadon döntöttek arról, megtámadják-e határozatot.

Mikola István, az Orbán-kormány egészségügyi minisztere azt mondta: egy jogállamban mindenki úgy indít jogorvoslati eljárást, ahogy azt jónak látja.

A Fidesz március közepe óta beszél arról, hogy a kórházakat fenntartó fideszes önkormányzatok milyen eszközökkel élhetnek az egészségügyi reform szerintük rossz intézkedései ellen.

Az egyik lehetőség szerint bíróságon támadják meg az egészségügyi struktúraátalakításról szóló közigazgatási határozatot, a másik út pedig az, hogy július 1-től non-profit szervezetté alakítják át kórházaikat a kórházprivatizáció magakadályozására.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást