Mi lesz veled, Nagymező utca? - képgaléria

Infostart
2007. április 10. 18:17
Kedd éjfélkor lejár az a határidő, amelyet a terézvárosi önkormányzat adott a Nagymező utcai mélygarázst építő cégnek az építési terület rendbehozatalára. Ha a cég ezt nem teszi meg, akkor az önkormányzat visszaveszi a területet, és várhatóan saját költségén hozza rendbe.

Szerda délelőtt személyesen veszi szemügyre a Nagymező utcai mélygarázs építési területét a terézvárosi polgármester. Ha a kivitelező nem kezdte el rendbehozni az utcát, akkor az önkormányzat visszaveszi a közterületet - tudta meg az InfoRádió a kerületi polgármesteri hivatal sajtóirodájától.

Az önkormányzat március elején vonta vissza a beruházó WK Bt-től és a kivitelező Murus Zrt-től a burkolatbontási és közútkezelői hozzájárulást.

Erre a lépésre azért volt szükség, mert a lakossági tiltakozások nyomán a közigazgatási hivatal új eljárást rendelt el a mélygarázs ügyében.

Az építési engedélyezés megismétlése hónapokig eltarthat, ezért az önkormányzat azt kérte a kivitelezőtől, hogy a feltúrt területet ideiglenesen hozza rendbe.

A kerület a munkálatok megkezdésére április 10-i határidőt szabott. A kivitelezőnek a többi között el kellett volna bontani a palánkokat, el kellett volna szállítani a törmeléket, akadálytalanná kellett volna tenni a gyalogjárdát.

Mivel kedd délig nem történt semmi, többen azt valószínűsítik, hogy már nem is fog.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást