A járatok huszadát törölték a ferihegyi sztrájk miatt

Infostart
2007. április 7. 15:21
Délután fél háromkor véget ért a ferihegyi földi kiszolgálást végzők pénteken meghirdetett kétnapos munkabeszüntetése. A sztrájk miatt a járatok mintegy 5 százalékát kellett törölni, a munkáltató Celebi Kft.-t több 10 millió forintos kár érte.

A Budapest Airport szóvivője az InfoRádióban elmondta: a 48 órás munkabeszüntetés alatt közlekedő 624 járatból 33-at töröltek; ebből 8-at szombaton.

Szollár Domokos emlékeztetett arra, hogy pénteken már a légitársaságok többsége saját személyzettel megoldotta a földi kiszolgálást, és a cégek a szabad helyekre átvették más társaságok utasait.

A Celebi Kft. ügyvezető igazgatója azt mondta, hogy a munkabeszüntetés miatt több 10 millió forintos kár érte a társaságot.

Limburger Lóránd hozzátette: a sztrájk befejezése után azonnal helyreállt Ferihegyen a megszokott forgalmi rend. Szólt arról is, hogy még szombaton ismét tárgyalnak a szakszervezetekkel a béremelésről és más munkajogi követelésekről.

A Légiközlekedési Dolgozók Független Szakszervezete pénteken azt közölte: ha nem tudnak megállapodni, készek újabb sztrájkra is.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást